Algemene voorwaarden VONROC B.V.
Gevestigd aan de Lingenstraat 6, 8028 PM Zwolle, Nederland
Ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 71933107
Artikel 1. Definities
- In deze algemene voorwaarden worden de volgende termen met een hoofdletter geschreven en deze termen hebben de volgende betekenis:
VONROC: |
de aanbieder en verkoper van de Producten in de Webshop en contractuele wederpartij bij de Overeenkomst met de Koper. |
Koper: |
degene die Producten van VONROC afneemt via de Webshop en contractuele wederpartij bij de Overeenkomst met VONROC. |
Aanbieding: |
voorstel door VONROC aan de Koper tot het sluiten van een Overeenkomst, bijvoorbeeld online in de Webshop, in een prijsopgave, catalogus of prijslijst, per e-mail, telefonisch of mondeling. |
Order: |
het plaatsen van een bestelling tot het leveren van Producten door de Koper bij VONROC. |
Overeenkomst: |
de afspraak tussen VONROC en Koper op basis waarvan VONROC Producten aan Koper levert tegen betaling. |
Producten: |
alle zaken die door VONROC worden aangeboden en verkocht via de Webshop. |
Partijen: |
VONROC en de Koper gezamenlijk, en ieder afzonderlijk “Partij”. |
Webshop: |
de online winkel waarmee VONROC via internet Producten aanbiedt aan bezoekers. |
- Onder “schriftelijk” valt in deze algemene voorwaarden ook communicatie per e-mail of digitaal (bijvoorbeeld via een online interface) mits de identiteit van de afzender en integriteit van de inhoud voldoende vaststaat.
Artikel 2. Toepasselijkheid
- Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle Aanbiedingen, Overeenkomsten en leveringen van VONROC.
- Eventuele algemene voorwaarden van Koper, hoe dan ook genaamd, worden uitdrukkelijk van de hand gewezen. Afwijkingen van en aanvullingen op deze voorwaarden zijn slechts van toepassing indien en voor zover deze door VONROC uitdrukkelijk en schriftelijk zijn aanvaard.
- Wanneer één of meer bepalingen van deze algemene voorwaarden of de Overeenkomst met VONROC in strijd zijn met een dwingende wetsbepaling, zal die bepaling komen te vervallen en zal deze worden vervangen door een door VONROC vast te stellen nieuwe, rechtens toelaatbare en vergelijkbare bepaling.
- Voor het sluiten van de overeenkomst op afstand, worden deze Algemene Voorwaarden aan de Koper beschikbaar gesteld, door verstrekking van deze Algemene Voorwaarden, door op de door VONROC meegedeelde website (downloadbaar en printbaar) en/of door het verplicht aanvinken op de website van VONROC.
Artikel 3. Aanbiedingen
- Alle Aanbiedingen van VONROC worden vrijblijvend gedaan en zijn daarmee herroepelijk en zolang de voorraad strekt (op=op), tenzij schriftelijk anders wordt aangegeven.
- Een samengestelde prijsopgave verplicht VONROC niet tot het leveren van een deel van de in de Aanbieding begrepen Producten tegen een overeenkomstig gedeelte van de opgegeven prijs.
- De inhoud en omvang van de levering wordt uitsluitend bepaald door de in de Aanbieding gegeven omschrijving van de levering. Indien de aanvaarding (op ondergeschikte punten) afwijkt van het in de Aanbieding opgenomen aanbod is VONROC daaraan niet gebonden. De Overeenkomst komt dan niet overeenkomstig deze afwijkende aanvaarding tot stand, tenzij VONROC anders aangeeft.
- Kennelijke fouten of verschrijvingen in de Aanbiedingen van VONROC binden VONROC niet.
- De prijzen in de Webshop en in Aanbiedingen van VONROC zijn inclusief BTW, maar exclusief eventueel op de levering vallende kosten en andere heffingen van overheidswege, tenzij uitdrukkelijk anders aangegeven.
- Het staat VONROC vrij haar prijzen op ieder gewenst moment te wijzigen. Aanbiedingen gelden derhalve niet automatisch voor toekomstige Orders of reeds geplaatste Orders.
Artikel 4. Totstandkoming van de Overeenkomst
De Overeenkomst komt tot stand op het moment dat de Koper alle stappen van het online bestelproces succesvol heeft doorlopen en de eventuele, verschuldigde (vooruit)betaling heeft voldaan. Nadat de Koper de bestelling heeft geplaatst, zal VONROC de Order via e-mail aan de Koper bevestigen.
Artikel 5. Levering en leveringstermijnen
- Levering vindt plaats door bezorging van de Producten aan het door de Koper opgegeven afleveradres. VONROC zal de Koper voor het plaatsen van de bestelling informeren over de bezorgkosten.
- Wanneer VONROC een termijn voor levering heeft opgegeven, is deze slechts indicatief. Een opgegeven levertijd kan daarom niet worden beschouwd als een fatale termijn. Bij overschrijding van een termijn dient de Koper VONROC eerst schriftelijk in gebreke te stellen en VONROC daarbij een redelijke termijn te bieden om alsnog te leveren, voordat VONROC in verzuim verkeert.
- De Koper draagt er zorg voor dat alle gegevens, waarvan VONROC aangeeft dat deze noodzakelijk zijn of waarvan de Koper redelijkerwijs behoort te begrijpen dat deze noodzakelijk zijn voor het uitvoeren van de Overeenkomst, tijdig aan VONROC worden verstrekt. Indien de voor de uitvoering van de Overeenkomst benodigde gegevens niet tijdig aan VONROC zijn verstrekt, heeft VONROC het recht de uitvoering van de Overeenkomst op te schorten en/of de uit de vertraging voortvloeiende extra kosten volgens de gebruikelijke tarieven aan de Koper in rekening te brengen.
- Het is VONROC toegestaan een Order in gedeelten te leveren, elk gedeelte afzonderlijk te factureren en betaling te verlangen in overeenstemming met de geldende betalingsvoorwaarden.
Artikel 6. Zichttermijn en herroepingsrecht
- Wanneer de Koper een bestelling plaatst in de Webshop, zal het aanbod tevens een zichttermijn van 14 dagen inhouden. Deze zichttermijn vangt aan op de dag na ontvangst van het Product door of namens de Koper. De koop is in dat geval pas definitief wanneer 14 dagen na ontvangst van het Product zijn verstreken.
- Tijdens de zichttermijn heeft de Koper een herroepingsrecht. Dit betekent dat de Koper de mogelijkheid heeft om de ontvangen Producten te retourneren.
- De Koper kan het herroepingsrecht inroepen door VONROC binnen een termijn van 14 dagen na ontvangst door of namens de Koper schriftelijk of per e-mail op de hoogte te stellen van zijn voornemen. Daartoe kan de Koper via de website van VONROC een retour aanmelden. Daarnaast kan de Koper hiervoor ook gebruik maken van het Europese Modelformulier voor herroeping dat door VONROC op de Website ter beschikking wordt gesteld, maar de Koper is daartoe niet verplicht.
- Wanneer door de Koper een beroep wordt gedaan op het herroepingsrecht, zal VONROC het eventueel reeds door de Koper betaalde bedrag uiterlijk binnen 14 dagen na ontvangst van de retour gezonden Producten terugbetalen. Daarbij zal VONROC ook de eventueel betaalde bezorgkosten voor thuisbezorging van de Producten terugbetalen. Dit geldt alleen als de volledige bestelling wordt terugstuurt. Als niet alle Producten van de betreffende bestelling worden teruggestuurd, hoeft VONROC de bezorgkosten niet terug te betalen.
- De Koper kan alleen daadwerkelijk gebruik maken van het herroepingsrecht, wanneer de Koper de Producten compleet, onbeschadigd, ongebruikt en in de originele verpakking geretourneerd worden. Wel mag de Koper de Producten uit de verpakking nemen voor zover dit noodzakelijk is om te beoordelen of het Product aan de verwachting van de Koper voldoet. Wel dient de Koper de originele verpakking te bewaren en het Product in onbeschadigde toestand terug te sturen. Nadat de Koper het Product heeft geïnstalleerd of gebruikt, kan de Koper geen beroep meer doen op herroeping.
- Indien de Koper te ver gaat in het uitproberen en er is schade aan het Product ontstaan, moet de Koper dit gebruik, althans deze waardevermindering, aan VONROC vergoeden. VONROC zal hiertoe een redelijke vergoeding inhouden op het aan de Koper terug te betalen bedrag.
- De Koper is verplicht om het Product na het inroepen van het herroepingsrecht binnen 14 dagen terug te sturen naar VONROC. De kosten voor het terugsturen komen voor rekening van de Koper.
- Producten die door VONROC worden gemaakt volgens de specificaties van de Koper, zoals Producten die op verzoek van de Koper in een bepaalde (niet standaard) maat of in een bepaalde kleur wordt geleverd, zijn van het herroepingsrecht uitgesloten.
Artikel 7. Garantievoorwaarden
- VONROC verleent geen andere garantie dan specifiek in de Overeenkomst of in deze algemene voorwaarden beschreven of overeengekomen.
- De wettelijke garantietermijn van het betreffende land van aanschaf is op de Producten van toepassing. Wanneer het land van aanschaf geen wettelijke garantietermijn kent, bedraagt de garantie op de geleverde Producten 24 maanden.
- Aanspraken op grond van garantie kunnen slechts geldend worden gemaakt, wanneer deze binnen de geldende garantietermijn en uiterlijk binnen 2 maanden na ontdekking, schriftelijk door de Koper aan VONROC worden medegedeeld met een duidelijke omschrijving van de geconstateerde gebreken.
- Tekeningen, technische beschrijvingen, modellen, stalen, monsters, afbeeldingen, kleuren, gewichten, maten en materiaalaanduidingen, worden door VONROC te goeder trouw en zo juist mogelijk opgegeven. Deze informatieve gegevens zijn echter niet bindend. Afwijkingen in geleverde Producten met de in de branche gebruikelijke marges en toleranties dienen te worden geaccepteerd en geven de Koper geen recht op reclame, vervanging, vergoeding van schade of enig ander recht, tenzij bij de overeenkomst uitdrukkelijk een kleinere marge of tolerantie voor afwijkingen is overeengekomen.
- VONROC is niet aansprakelijk voor noodzakelijke aanpassingen, die (mede) het gevolg zijn van enig overheidsvoorschrift met betrekking tot aard en/of kwaliteit van geleverde Producten, toegepaste materialen of constructie daarvan.
- Tenzij anders overeengekomen of wanneer een defect een gevolg is van kwaliteits- en/of constructiefouten aan het Product, worden de volgende gevallen uitdrukkelijk uitgesloten van deze garantie:
- slijtageonderdelen en accessoires die aan slijtage onderhevig zijn, alsmede periodieke controles, onderhoud en herstellingen of vervangingen van onderdelen wegens gebruikelijke slijtage;
- defecten of schade veroorzaakt door enige reden niet toerekenbaar aan de productie en ontwikkeling van het Product;
- misbruik of foutief gebruik, daarin zonder beperking begrepen ieder gebrek in het juiste gebruik van het Product voor de doeleinden waarvoor het bestemd is alsmede ieder gebruik in strijd met de gebruiks- en onderhoudsaanwijzingen;
- defecten of schade die het gevolg zijn van het gebruik van het Product in combinatie met accessoires of hulpstukken die niet door VONROC zijn meegeleverd, aanbevolen of geproduceerd;
- defecten of schade die voortvloeien uit onjuiste of onvolledige installatie of inbedrijfstelling, alsmede gebruik dat niet overeenstemt met de huidige technische of veiligheidsstandaarden, of een gebrekkige naleving van de (bedienings)instructies en handleiding van het Product;
- defecten of schade als gevolg van onjuist of onvoldoende onderhoud.
- De garantie vervalt eveneens in geval aanpassingen, reparatie-, vervangings- of herstelwerkzaamheden worden verricht door de Koper of een niet door VONROC aangewezen derde.
- Wanneer de Producten worden aangesloten op een reeds aanwezige installatie of apparatuur, staat VONROC niet garant voor een optimale werking of compatibiliteit van de Producten.
- Wanneer de Koper tijdig, correct en overeenkomstig de bepalingen van dit artikel reclameert en naar het redelijke oordeel van VONROC voldoende is aangetoond dat de Producten ondeugdelijk zijn, heeft VONROC de keus om de niet deugdelijk gebleken Producten kosteloos opnieuw te leveren tegen retournering door de Koper van de ondeugdelijke Producten, of de ondeugdelijke Producten te repareren, of de Koper een in onderling overleg vast te stellen korting op de koopprijs te verlenen.
- De Koper kan uitsluitend een beroep doen op garantie, wanneer de Koper de Producten waarvoor garantie wordt ingeroepen, aan VONROC worden geretourneerd. De Koper zal een onderzoek van de Producten door VONROC of een door VONROC aangewezen derde toestaan. Wanneer sprake is van een gebrekkig Product dat onder de garantie(termijn) valt, komen de kosten voor het onderzoek voor rekening van VONROC. Indien het gebrek niet onder garantie valt, heeft VONROC het recht de onderzoekskosten aan de Koper in rekening te brengen.
- Wanneer VONROC Producten vervangt om op die manier aan zijn garantieverplichtingen te voldoen, worden de vervangen Producten op het moment van vervanging eigendom van VONROC.
- Gebrekkige Producten kunnen uitsluitend worden geretourneerd, nadat vooraf overleg met VONROC heeft plaatsgevonden. De kosten voor retourzending van gebrekkige Producten komen voor rekening van de Koper, tenzij VONROC heeft vastgesteld dat de Producten gebrekkig waren en dit gebrek aan VONROC kan worden toegerekend.
- Door voldoening aan een van de hiervoor genoemde prestaties zal VONROC volledig van zijn garantieverplichtingen verlost zijn en zal VONROC tot geen enkele verdere (schade)vergoeding zijn gehouden.
- Het risico ten aanzien van retourzendingen ligt bij de Koper. De kosten voor retourzending van een Product onder garantie komen voor rekening van de Koper. Indien VONROC meent dat voldoende is aangetoond dat het Product ondeugdelijk is, zal VONROC de kosten voor retourzending aan de Koper vergoeden.
- De Koper heeft zowel vóór als na levering geen recht op reclamatie, vervanging, schadevergoeding, of ontbinding van de Overeenkomst met VONROC, indien de gekochte Producten niet voor bepaalde specifieke doeleinden kunnen worden gebruikt, tenzij deze doeleinden door VONROC specifiek zijn opgegeven, genoemd of vermeld.
- Het indienen van een reclamatie schort de betalingsverplichting van de Koper ten aanzien van de betreffende Order en Producten niet op.
- Garantie zal aan de Koper worden verleend overeenkomstig dwingendrechtelijke garantiebepalingen, voor zover de bepalingen uit dit artikel daarmee strijdig mochten zijn.
Artikel 8. Facturatie en betaling
- Betaling vindt online plaats tijdens het plaatsen van de bestelling door middel van een van de door VONROC op de Website aangeboden betaalwijzen. VONROC zal de Koper daarbij ook een optie aanbieden waarmee de Koper in staat wordt gesteld om minimaal 50% van het totaalbedrag achteraf te betalen.
- Na het verstrijken van de overeengekomen betalingstermijn verkeert de Koper van rechtswege in verzuim zonder dat nadere ingebrekestelling daartoe is vereist.
- De Koper is vanaf het moment van in verzuim treden over het opeisbare bedrag de wettelijke rente verschuldigd. Alle (buiten)gerechtelijke kosten welke VONROC maakt ter verkrijging van voldoening - zowel in als buiten rechte - komen vanaf dat moment voor rekening van de Koper. In dat geval is de Kopereen vergoeding verschuldigd van ten minste 5% met een minimum van € 40,00.
- Wanneer de Koper niet tijdig aan zijn betalingsverplichtingen voldoet, heeft VONROC het recht om de uitvoering van de Overeenkomst, waaronder de levering van de Producten, op te schorten totdat de Koper de betaling heeft verricht.
- Indien de Koper kiest voor een betaalmethode waarbij betaling achteraf plaatsvindt, zal de betreffende kredietverstrekker de vordering op de Consument overnemen van VONROC. Vanaf dat moment dient de Consument het verschuldigde bedrag dus aan de kredietverstrekker te voldoen en zal de kredietverstrekker de vordering incasseren.
Artikel 9. Aansprakelijkheid
- VONROC spant zich in om een deugdelijk Product aan de Koper te leveren dat voldoet aan de verwachtingen die de Koper daarvan redelijkerwijs mag hebben. VONROC is echter op geen enkele wijze aansprakelijk voor schade als gevolg van verkeerd of onjuist gebruik van Producten door de Koper.
- Indien VONROC aansprakelijk is voor schade, dan is die aansprakelijkheid beperkt tot de garantieverplichtingen die voor VONROC uit de met de Koper gesloten Overeenkomst voortvloeien, waaronder de verplichtingen uit artikel 7 van deze algemene voorwaarden.
- Indien aan VONROC geen beperking van aansprakelijkheid toekomt op grond van lid 1 of 2 van dit artikel, is de aansprakelijkheid van VONROC beperkt tot vergoeding van directe schade en tot maximaal het bedrag dat door haar verzekeraar in voorkomend geval wordt uitgekeerd. Onder directe schade wordt uitsluitend verstaan:
- de redelijke kosten ter vaststelling van de oorzaak en de omvang van de schade, voor zover de vaststelling betrekking heeft op schade in de zin van deze algemene voorwaarden;
- de eventuele redelijke kosten gemaakt om de gebrekkige prestatie van VONROC aan de overeenkomst te laten beantwoorden, tenzij deze niet aan VONROC kunnen worden toegerekend;
- redelijke kosten, gemaakt ter voorkoming of beperking van schade, voor zover Koper aantoont dat deze kosten hebben geleid tot beperking van de directe schade als bedoeld in deze algemene voorwaarden.
- VONROC is niet aansprakelijk voor indirecte schade, daaronder mede begrepen letselschade, gevolgschade, gederfde winst, gemiste besparingen, reputatie- of imagoschade, arbeidsloon, materiaalkosten, schade door bedrijfsstagnatie, milieuschade en schade als gevolg van opgelegde boetes wegens het niet halen van (op)levertermijnen.
- VONROC is niet aansprakelijk voor schade, van welke aard of in welke vorm dan ook, doordat VONROC is uitgegaan van door de Koper verstrekte onjuiste en/of onvolledige gegevens.
- De in deze algemene voorwaarden opgenomen beperkingen van de aansprakelijkheid voor directe schade zijn niet van toepassing indien de schade te wijten is aan opzet of grove schuld aan de zijde van VONROC.
Artikel 10. Verjaringstermijn
In alle gevallen is de termijn waarbinnen VONROC tot vergoeding van schade kan worden aangesproken beperkt tot 12 maanden na het ontstaan van de betreffende schade en tot maximaal 24 maanden na levering van de Producten waardoor de schade is ontstaan.
Artikel 11. Overmacht
- VONROC is niet gehouden tot het nakomen van enige verplichting, wanneer VONROC daartoe gehinderd worden als gevolg van een omstandigheid die niet is te wijten aan schuld, en noch krachtens de wet, een rechtshandeling of in het verkeer geldende opvattingen voor rekening van VONROC komt.
- Onder overmacht wordt in deze algemene voorwaarden verstaan naast hetgeen daaromtrent in de wet en jurisprudentie wordt begrepen, alle van buiten komende oorzaken, voorzien of niet-voorzien, waarop VONROC geen invloed kan uitoefenen, doch waardoor VONROC niet in staat is zijn verplichtingen na te komen, waaronder de onmogelijkheid om tot levering over te gaan of vertraging in de levering als gevolg van epidemie of pandemie.
- VONROC heeft ook het recht zich op overmacht te beroepen, indien de omstandigheid die (verdere) nakoming verhindert, intreedt nadat VONROC zijn verbintenis had moeten nakomen.
- VONROC heeft het recht om gedurende de periode dat de overmacht voortduurt de verplichtingen uit de Overeenkomst op te schorten. Wanneer deze periode langer duurt dan 30 dagen, heeft zowel VONROC als de Koper het recht de Overeenkomst te ontbinden, zonder verplichting tot vergoeding van schade aan de andere Partij.
- Wanneer VONROC op het moment van het intreden van overmacht al gedeeltelijk zijn verplichtingen uit de Overeenkomst is nagekomen of deze zal kunnen nakomen, en aan het nagekomen respectievelijk na te komen gedeelte zelfstandige waarde toekomt, heeft VONROC het recht om het reeds nagekomen respectievelijk na te komen gedeelte afzonderlijk te factureren. De Koper is verplicht deze factuur te voldoen alsof het een afzonderlijk Overeenkomst betreft.
Artikel 12. Vrijwaring
De Koper vrijwaart VONROC voor eventuele aanspraken van derden, die in verband met de uitvoering van de Overeenkomst of het gebruik van de Producten schade lijden en waarvan de oorzaak aan de Koper kan worden toegerekend. Wanneer VONROC op dat gebied door derden wordt aangesproken, is de Koper verplicht om VONROC zowel buiten als in rechte bij te staan en onverwijld al hetgeen te doen dat van de Koper in dat geval verwacht mag worden. Wanneer de Koper in gebreke blijft in het nemen van adequate maatregelen, dan is VONROC, zonder ingebrekestelling, gerechtigd zelf daartoe over te gaan. Alle kosten en schade aan de zijde van VONROC en derden daardoor ontstaan, komen volledig voor rekening en risico van de Koper.
Artikel 13. Wijziging van de algemene voorwaarden
VONROC heeft het recht om deze algemene voorwaarden op ieder gewenst moment te wijzigen. De gewijzigde voorwaarden treden in werking op het aangekondigde tijdstip van inwerkingtreding. VONROC zal de gewijzigde voorwaarden tijdig aan de Koper communiceren, bijvoorbeeld door publicatie op de Website. Wanneer geen tijdstip van inwerkingtreding is medegedeeld, treden wijzigingen tegenover de Koper in werking, zodra de wijzigen aan de Koper zijn medegedeeld.
Artikel 14. Toepasselijk recht, uitleg en forumkeuze
- Op alle door VONROC gesloten en te sluiten overeenkomsten is het Nederlands recht van toepassing.
- Ingeval van uitleg van de inhoud en strekking van deze algemene voorwaarden alsmede in geval van strijd tussen de inhoud of uitleg van eventuele vertalingen van de onderhavige algemene voorwaarden en de Nederlandse versie, is de Nederlandse tekst daarvan steeds doorslaggevend.
- Alle geschillen die ontstaan naar aanleiding van deze algemene voorwaarden, de Overeenkomst of van overeenkomsten die daarvan het gevolg zijn, zullen worden beslecht door de bevoegde rechter in het arrondissement waar VONROC is gevestigd, tenzij een dwingende wetsbepaling zich hiertegen verzet. Voor consumenten geldt dat het recht van het land waar de Koper woonachtig is, van toepassing is en dat de rechter in de woonplaats in het land van de consument bevoegd is om van geschillen kennis te nemen, tenzij Partijen na het ontstaan van het geschil overeenkomen dat voor het geschil de Nederlandse rechter bevoegd is en dat Nederlands recht van toepassing is.
VONROC behoudt zicht het recht voor om op elk moment deze Algemene Voorwaarden te wijzigen of updaten. Let dus altijd op de datum hieronder en kijk regelmatig of er nieuwe versies zijn.
Deze Algemene Voorwaarden zijn voor het laatst geüpdatet op 18 juni 2024.
.